Sted at opleve til fods: Edinburgh i Skotland

Sted at opleve til fods: Edinburgh i Skotland

En af de bedste måder at opleve en ny by på er til fods – det er desuden mere autentisk og bæredygtigt. 38% af de danske rejsende planlægger, ifølge Booking.com en sightseeingtur der involverer gåture, og når man bevæger sig rundt til fods, kan man opleve en by, komme i kontakt med lokale og beundre arkitekturen på en måde, som ellers ikke kan lade sig gøre. Rejsende kan gå rundt i deres eget tempo eller vælge mere anstrengende vandreture, tage nye veje eller holde en pause når de har lyst – eller hvis noget frister deres smagsløg. I samarbejde med Booking.com deler vi her på VilGerneLeve.dk en række oplagte destinationer som du kan opleve til fods. I dag Edinburgh i Skotland.

EdinburghStorbritannien
Rejsende, der ønsker at se meget til fods, kan med fordel besøge den skotske hovedstad. Byen er fyldt med finurlige steder og smukke udsigter, og du kan let fordrive tiden med at udforske Edinburghs skjulte haver, nyklassicistiske bygninger, gammeldags pubber og et netværk af smalle stræder. Gå en tur i den velbevarede middelalderby, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, for at mærke følelsen af at rejse tilbage i tiden. Du kan også gå en tur til ikoniske steder såsom Edinburgh Castle, historiske Grassmarket, Skotlands nationalmuseum og Arthur’s Seat, en gammel vulkan i Holyrood Park – alt sammen inden for gåafstand. Om aftenen kan du udforske Edinburghs mørke fortid med en rundvisning i de underjordiske gange og kirkegården. Sammen med en guide går du til Greyfriars-kirkegården og ned i de underjordiske gange, hvor guiderne fortæller historier og myter inspireret af dem, der engang boede der. Hvis du vil lidt ud af byen og tættere på det skotske højland, kan du tage på en guidet dagstur til Loch Lomond og Stirling Castle, hvor du kan nyde det smukke landskab i nationalparken Trossachs og gå en tur i landsbyen Luss.

Her skal du bo: I hjertet af Edinburghs livlige West End ligger Destiny Scotland – Distillers House, et overnatningssted med egen forplejning i en bygning med masser af karakter og originale detaljer. Stedet ligger en kort gåtur fra den gamle bydel og Scottish National Gallery, og der er en håndfuld gode pubber i nærheden, så du kan slutte dagen af med en whisky. Dette overnatningssted har fået Booking.coms mærkat “Bæredygtigt valg”. De organiserer byvandringer med lokale guider, og de har en masse viden der sørger for, at gæsterne er godt underholdt.

Share