Oplev meteorregn i det skotske højland

Oplev meteorregn i det skotske højland

I samarbejde med Booking.com bringer VilGerneLeve.dk i den kommende tid en historier om de mest spektakulære himmelfænomener, du ikke må gå glip af i 2024, samt de bedste destinationer at besøge for at opleve de sjældne himmelske begivenheder fra vores planet. I dag om meteorregn i Storbritannien til december.

Geminiderne – meteorregn (13.-14. december) – GlenmoreCairngormsStorbritannien
Meteorregnen fra Geminiderne bliver et af de mest aktive astronomiske syn i 2024. En tiltagende måne skinner, når denne meteorregn er på sit højeste, men hvis det er skyfrit, vil man kunne se omkring 120 stjerneskud i timen. Denne meteorregn tilgodeser den nordlige halvkugle, og rejsende kan tage til verdens nordligste “Dark Sky Park” med nogle af de mørkeste og mest magiske himmelstrøg. Tomintoul og Glenlivet Cairngorms Dark Sky Park ligger i det skotske højland, og her er der fantastiske udsigter og vidstrakte horisonter. Hvis du er her i december, kan du være heldig at opleve Mælkevejen og spektakulære nordlys danse på himlen. En udflugt til Cairngorms nationalpark og Glenfiddich Distillery er en god mulighed for at opleve parken om dagen og se det berømte whiskydestilleri. På en privat rundvisning i Cairngorm Mountains bliver du guidet til toppen af de højeste bjerge for at nyde panoramaudsigten over dette smukke landskab. Måske får du også muligheden for at se egern, fiskeørne og kongeørne.

Her skal du bo: Det hyggelige Cairngorm Lodge Youth Hostel ligger i hjertet af Cairngorm National Park i Glenmore og er en fantastisk base for at se meteorregnen fra Geminiderne og jagte nordlyset med en smuk udsigt over Norther Corries. Det er et hundevenligt overnatningssted ideelt for udendørsentusiaster. Der er en kort gåtur til Cairngorm Mountain Railway og skisportsområder samt Loch Morlich, der er omgivet af sandstrande og gamle fyrreskove. En dejlig skotsk morgenmad, madpakker og varmende aftensmåltider giver gæsterne energi til at tage på eventyr, og der er både private værelser og sovesale samt cykelopbevaring og tørrerum.

Share