Europas største badeland udvider med hawaiiansk hotelby

Europas største badeland udvider med hawaiiansk hotelby

I 2024 planlægger det tyske badeland, Tropical Islands, beliggende lidt udenfor Berlin, en betydelig udvidelse af deres berømte hangar, der udgør Europas største indendørs badeland. Udvidelsen omfatter et nyt modulopbygget hotelkompleks på østsiden af den tropiske hal, og kommer til at omfatte en tilbygning på 2.300 kvadratmeter, der skal rumme 150 værelser, samt en bymidte med restauranter og en lang række aktiviteter.
De nye tilføjelse, som vil gå under navnene OHANA Town og OHANA Lodges, vil øge sengekapaciteten for hele Tropical Islands med over 18 procent, og give de 1,2 millioner årlige gæster endnu mere plads at boltre sig på.

De knap 27.000 danskere, som årligt tager til, hvad man bedst kan beskrive som Lalandia på steroider, vil til foråret kunne opleve en helt ny bydel i den ellers velkendte og berømte hangar, som udgør det tyske badeland Tropical Islands.

Med 66.000 kvadratmeter er Tropical Islands Europas største indendørs badeland, og strækker sig også udover den ikoniske kuppel, hvor man om sommeren både kan bade udenfor, samt campere eller overnatte i badelandets forskellige hytter. Men nu bliver selve kuplen altså for første gang siden etableringen i 2004 udvidet med 2.300 kvadratmeter for at kunne huse et nyt hotel og bymidte ved navn OHANA Lodges og OHANA Town. Noget der vil tilføje knap 500 ekstra senge til Tropical Islands allerede store antal sengepladser.

Udvidelsen sker blandt andet i anledning af Tropical Islands 20-års fødselsdag, samt efter et ønske om at kunne imødekomme det stigende antal overnattende gæster, der i 2023 nåede op på 1,2 millioner inklusive dagsgæster.

”Vi begejstrede for at løfte sløret for vores seneste initiativ, nemlig udvidelsen af vores ikoniske hangar med OHANA Town og OHANA Lodges. Denne strategiske tilføjelse kommer som svar på den stigende efterspørgsel og vil ikke blot øge vores sengekapacitet betydeligt, men også skabe en ny destination indenfor destinationen. Vi forbliver naturligvis tro mod vores tropiske arv og tema. Udvidelsen kommer på et tidspunkt, hvor vores gæster søger endnu mere plads og komfort,” siger managing director hos Tropical Islands, Thorsten Christopher Jung, og forklarer at OHANA Lodges vil udvide resortets allerede omfattende indkvarteringsmuligheder fra 2.800 til 3.300 sengepladser.

Udover den almindelige hotelindkvartering, som for eksempel komfortværelser og suiter, tilbyder Tropical Islands også feriehuse og campingmuligheder som telte og muligheden for, at gæster kan bo i deres egne campingvogne.

OHANA for hele familien
Håbet er, at OHANA Town og OHANA Lodges, der på hawaiiansk netop betyder ”familie”, vil appellere til gæster på tværs af alder og interesse, især OHANA Town som vil være åben for alle Tropical Islands gæster, og ikke blot dem, der bor på hotellet. 

I hotelbyen vil det være muligt at dykke ned i en lang række underholdende aktiviteter, når man efter en dag i vandet, har lyst til oplevelser på land. Derfor vil OHANA Town både byde på spilaktiviteter, som dart, billard, bordfodbold eller bowling, mens man også kan prøve kræfter med private karaoke-rooms eller stille sulten i den hawaiiansk inspirerede restaurant. Tropical Islands regner med at åbningen af OHANA Town og OHANA Lodges står klar til åbning i april 2024.

Om Tropical Islands

  • Tropical Islands har siden 2004 været det ultimative tropiske fristed, der kombinerer Asien, Stillehavsområdet, Afrika og Sydamerika under ét tag ved en konstant temperatur på 26 grader celsius. Resortet tilbyder indkvartering året rundt, 24/7 og er beliggende i Brandenburg mellem Berlin og Dresden.
  • Tropical Islands er det største badeland i verden, der tilmed også har verdens største indendørs regnskov.
  • Hangeren er verdens største selvbærende haller med 66.000 kvadratmeter, og med plads til 6.000 mennesker på samme tid.
  • I badelandet kan man blandt andet finde grotter, vandfald, whirlpools, vandrutsjebaner, sandstrande, øer og et skib, samt Tysklands højeste vandrutsjebanetårn på 27 meter med fire rutsjebaner og en topfart på 70 km/t.
  • Derudover kan man gå på opdagelse i verdens største indendørs regnskov: 10.000 m² overfladeareal, 50.000 planter og 600 arter.
  • Tropical Islands har også 4.000 kvadratmeter dedikeret til børn med legeland med blandt andet klatrestativ, radiobiler og gokartbane, samt 10.000 kvadratmeter forbeholdt voksne spagæster med massagerum, mudderbad, saltgrotte og klippebruser.
Share