Spansk gastronomisk højdepunkt: Tapas-konkurrence i Valladolid

Spansk gastronomisk højdepunkt: Tapas-konkurrence i Valladolid

Maden er en stor del af rejseoplevelsen for rigtig mange, og giver et helt særligt indblik i de forskellige kulturer, man møder på sin vej. Ligesom kunst og historie, evner madkulturen at sætte tingene i perspektiv ved at udvide den rejsendes horisont. Med sin passionerede tilgang til madkultur og fejringer, er Spanien et oplagt sted at begive sig på en kulinarisk rejse i 2024. Uanset hvilken mad, man er til, og uanset hvilken del af landet, man ønsker at besøge, byder Spanien på gastronomiske vidundere, begivenheder og festligheder, der venter på at blive udforsket. 

Derfor præsenterer vi på VilGerneLeve.dk en række spanske gastronomiske højdepunkter i denne tid. I dag National Tapas-konkurrence i Valladolid.

Valladolid: National Tapas-konkurrence
Når man har blikket rettet mod den spanske madscene, kan man umuligt forbigå tapas. Tapas blev opfundet i Spanien og har vundet mange hjerter verden over, ikke mindst fordi det er den perfekte mulighed for et delevenligt måltid, hvor man ikke behøver begrænse sig til én smagsoplevelse. Dette markeres hvert år i november i den spanske by Valladolid, med den Nationale Tapas-konkurrence, der er en hyldest til disse små og velsmagende kulinariske kreationer. Siden 2008 har kulinariske skoler fra hele verden valfartet til byen i det sene efterår for at konkurrere om det bedste tapa-koncept. Også omkring 50 af byens restauranter deltager, og de vindende tapas vil være tilgængelige hele året. Hvert år laver turistkontoret en rute, der guider dig til de bedste tapas. 

Share