Europas største karneval finder snart sted på Tenerife

Europas største karneval finder snart sted på Tenerife

Snart samles flere hundredtusinder af mennesker på den kanariske ø Tenerife for at tage del i Santa Cruz de Tenerife karnevallet. Karnevallet, der er det største i Europa, fandt sted første gang i 1492 og har siden hen udviklet sig til et af de mest anerkendte på verdensplan. Karnevallet er dybt forankret i øgruppens historie og kultur, og der venter deltagerne en unik oplevelse, når årets karneval finder sted fra slutningen af januar til midten af februar.

De Kanariske Øer er verdensberømte for deres karneval, hvor gaderne hvert år fyldes med fest og farver. I Santa Cruz de Tenerife forvandles byens gader til en kæmpe fest, når karnevalet, der er det største i Europa og blandt de største i verden, løber af stablen. Med rødder tilbage til slutningen af det 15. århundrede tiltrækker karnevallet hvert år flere hundredetusinde besøgende fra hele verden. Ud over den livlige atmosfære, de farverige parader og de kreative kostumer udgør karnevallet også en hyldest til den lokale kultur og historie. Oprindeligt blev festlighederne afholdt aftenen før påske, men i det 19. århundrede begyndte karnevallet at tage form, som vi kender det i dag.

Karnevallet i Santa Cruz de Tenerife byder på en række aktiviteter og begivenheder, der strækker sig fra slutningen af januar til midten af februar. Et af højdepunkterne er ”The Queens Gala” den 7. februar 2024, hvor den bedst klædte karnevalsdeltager kåres. Den 9. februar fortsætter festlighederne med den store åbningsparade og et gadekarneval, der er åbent for alle, der har lyst til at klæde sig ud og danse med. Festlighederne kulminerer den 13. februar 2024, hvor den store karnevalsparade finder sted med dans, musik og gadefester. Karnevallet afsluttes den 14. februar med den symbolske ceremoni “Entierro de la Sardina” (sardinens begravelse), der er en fingeret begravelse af en fiskefigur og et ritual, der tilskynder et stemningsfuldt farvel til det gamle og velkommen til det nye.

Se eksempler på andre karnevaller på De Kanariske Øer længere nede i artiklen:

Foruden karnevallet i Santa Cruz de Tenerife byder De Kanariske Øer på adskillige andre fascinerende karneval:

  • På Gran Canaria starter karnevallet i Las Palmes med en stor fest. Et af højdepunkterne er den såkaldte ’Drag Queen Galla’, hvor de mange deltagende dragqueens konkurrerer om at vinde.
  • På Fuerteventura er karnevallet præget af innovation og sjov, hvor køretøjerne ‘arretrancos’ og ‘achipencos’ er blandt de største attraktioner. Begge anvendes i konkurrencer under Fuerteventuraskarneval og er kendt for at skabe en masse spænding.
  • På La Palma har karnevallet en stærk historisk forbindelse. Festlighederne indledes med ’Fiesta de losIndianos’, en fest, der opstod, da indbyggerne på La Palma emigrerede til Cuba, og som i dag symboliserer en hyldest til øerne.
  • Karnevallet på Lanzarote er et af de ældre på De Kanariske Øer. Et af højdepunkterne er den såkaldte ’Los Busches’, hvor sømændsmusikere fylder gaderne med rytme og glæde.
  • På La Gomera er karnevallet en afslappet fest, der hovedsageligt afholdes i hovedstaden San Sebastían. Et af højdepunkterne, ’Día de los Polvos de Talco y Añil’, finder sted om mandagen, hvor hvidklædte deltagere fejrer det ved at kaste talkum i gaderne og danse til musikken.
  • På El Hierro er karnevallet af mere traditionel karakter, hvor de lokale unge iklæder sig fåreskind og sætter horn på hovedet til festen ’Los Carneros de Tigaday.
Share