Sted at opleve til fods: Vientiane

Sted at opleve til fods: Vientiane

En af de bedste måder at opleve en ny by på er til fods – det er desuden mere autentisk og bæredygtigt. 38% af de danske rejsende planlægger, ifølge Booking.com en sightseeingtur der involverer gåture, og når man bevæger sig rundt til fods, kan man opleve en by, komme i kontakt med lokale og beundre arkitekturen på en måde, som ellers ikke kan lade sig gøre. Rejsende kan gå rundt i deres eget tempo eller vælge mere anstrengende vandreture, tage nye veje eller holde en pause når de har lyst – eller hvis noget frister deres smagsløg. I samarbejde med Booking.com deler vi her på VilGerneLeve.dk en række oplagte destinationer som du kan opleve til fods. I dag Vientiane i Laos.

VientianeLaos
I en bugt ved den nordøstlige del af floden Mekong ligger denne smukke by, der overgår mange rejsendes forventninger – især når man udforsker den til fods. Hovedstaden i Laos er det modsatte af en travl storby og føles mere som en indbydende landsby med interessante fund såsom forgyldte templer og krigsrelikvier samt hemmelige vandfald og helligdomme. Du kan gå en tur og nyde det fantastiske syn af fransk arkitektur og buddhistiske templer udsmykket med mosaikker – for eksempel Wat Sisaket, der gemmer på tusindvis af Buddha-statuer. På en heldagstur med frokost til Buddha-parken kan du gå rundt blandt de kæmpestore gyldne statuer og det ikoniske Patuxai-monument, som er dedikeret til laoternes kamp for uafhængighed. Slut dagen af med en gåtur langs floden Makong ved solnedgang, og besøg et natmarked for at smage sticky rice, en stærk oksekødssalat og en flaske af den lokale øl. Et roligt rejsemål som dette er perfekt, hvis du vil væk fra hverdagens teknologi. Her er rig mulighed for at tage på vandreture gennem hulenetværk og klatreture til bjerge, hvorfra der er en fantastisk udsigt. 

Her skal du bo: Barn1920s Hostel ligger i hjertet af Vientiane, en kort gåtur fra det populære natmarked og Laos’ nationalmuseum. Start dagen med den lækre morgenbuffet, der serveres hver dag. Du kan også bruge dagen på at gå fra café til café for at få et indtryk af dagligdagen i Vientiane. På vandrehjemmet kan du slappe af og lytte til plader i den fælles lounge eller nyde en kold øl i baren.

Share