Spansk gastronomisk højdepunkt: Finurlig begivenhed i Valls og Bunol

Spansk gastronomisk højdepunkt: Finurlig begivenhed i Valls og Bunol

Maden er en stor del af rejseoplevelsen for rigtig mange, og giver et helt særligt indblik i de forskellige kulturer, man møder på sin vej. Ligesom kunst og historie, evner madkulturen at sætte tingene i perspektiv ved at udvide den rejsendes horisont. Med sin passionerede tilgang til madkultur og fejringer, er Spanien et oplagt sted at begive sig på en kulinarisk rejse i 2024. Uanset hvilken mad, man er til, og uanset hvilken del af landet, man ønsker at besøge, byder Spanien på gastronomiske vidundere, begivenheder og festligheder, der venter på at blive udforsket. 

Derfor præsenterer vi på VilGerneLeve.dk en række spanske gastronomiske højdepunkter i denne tid. I dag Finurlig begivenhed i Valls og Buñol.

Finurlig begivenhed i Valls og Buñol
Er man til de mere finurlige begivenheder omkring gastronomi, kan man med fordel tage forbi Valls i foråret, hvor Calçotada afholdes. Denne forårsfest hylder calçoten, en type grøn løg, der grilles over åben ild og serveres med den lækreste romesco sauce. Med traditionelle danse og musik tilføjer Calçotada en festlig stemning til smagsoplevelsen. Vil man have det endnu vildere, bør man lægge vejen forbi den lille by Buñol i august måned. Her afholdes nemlig en tomat-fikseret begivenhed ved navn La Tomatina. Dette beskrives bedst som en eksplosion af smag og farver, hvor deltagere kaster modne tomater mod hinanden, i en yderst festlig atmosfære. Den unikke madkamp er ikke blot et visuelt spektakel, men også en sensorisk fornøjelse, der kombinerer sjov og smag på en helt unik facon.

Share