Fremtidens bæredygtige turisme skal udvikles på Rhodos

Fremtidens bæredygtige turisme skal udvikles på Rhodos

Rejseselskabet TUI og den græske regering har indgået et partnerskab, der skal gøre Rhodos til et epicenter for udvikling af bæredygtig turisme. ”The Rhodes Co-Lab”, som projektet kaldes, er baseret på samarbejde og udveksling – ikke kun med den lokale turistindustri, men med branchen som helhed.

”The Rhodes Co-Lab” vil samarbejde med den lokale turistindustri og internationale partnere for at finde konkrete løsninger og udvikle og implementere dem på Rhodos. Derudover vil der blive oprettet en tænketank på Rhodos, der skal samle internationale eksperter og styrke og videreudvikle bæredygtighedstransformationen af turismesektoren. Projektet støtter bæredygtighedsinitiativerne fra den græske premierminister, Kyriakos Mitsotakis’ regering, og er en del af TUI’s langsigtede bæredygtighedsdagsorden.

”Vi er meget glade for samarbejdet med den græske regering og Rhodos, så dette initiativ kan drive den bæredygtige udvikling af vores industri. ”The Rhodes Co-Lab” skal indsamle viden, drive innovation og tage rejsebranchen ind i fremtiden. Det er tanken, at hele turistindustrien, på verdensplan, vil kunne nyde godt af dette,” siger Jessica Enbacka, administrerende direktør for TUI Nordic.

Partnerne er forpligtet til at opfylde FN’s mål for bæredygtig udvikling, Paris-aftalen og EU’s mål om at være klimaneutral i 2050. Arbejdet med feriedestinationer spiller en afgørende rolle for at nå bæredygtighedsmålene for turismen. 

”The Rhodes Co-Lab” ledes af et team af bæredygtighedseksperter, der arbejder tæt sammen med relevante, administrative afdelinger på Rhodos, den lokale regering i det sydlige Ægæiske Hav, TUI Groups globale bæredygtighedsteam og TUI Care Foundations programledere for at udveksle idéer.

Share