Gratis koncerter i Atlanterhavets Sydney

Gratis koncerter i Atlanterhavets Sydney

I Santa Cruz på Tenerife er der et koncerthus, Auditorio de Tenerife, som med sin bølgelignende form minder om Sydney Operahus. Derfor kaldes byen også Atlanterhavets Sydney, og i foråret tilbyder koncerthuset en række gratis koncerter med forskellige blæserorkestre.

Dette forår vender musikfestivalen Primavera Musical tilbage til Tenerife. Koncerthuset, Auditorio de Tenerife, er et af de mest ikoniske bygningsværker på De Kanariske Øer, og i år fejrer bygningen sit 20-års jubilæum.

Koncerthuset er tegnet af den spanske arkitekt Santiago Calatrava, som også står bag Turning Torso i Malmø og World Trade Transportation Hub i New York. Calatrava er kendt for sine organiske skulpturelle former på bygninger og broer, og Auditorio de Tenerife minder med sit hvide bølgelignende design om Sydney Operahus, designet af den danske arkitekt Jørn Utzon.

Hver søndag byder Primavera Musical på gratis koncerter i det imponerende Auditorio de Tenerife, arrangeret af det lokale blæserorkesterforbund. Selvom adgangen er gratis, er det en god idé at komme tidligt for at sikre sig en plads. Festivalen startede i marts og løber frem til juni, med koncerter hver søndag undtagen den 5. maj.

Detaljeret program kan findes her: https://auditoriodetenerife.com/en/primavera-musical-iv-24

Share