Kanarisk ø kåret som den mest bæredygtig ø i verden

Kanarisk ø kåret som den mest bæredygtig ø i verden

“Mencey Futurista Honor Award” er blevet tildelt øen El Hierro, der er en del af De Kanariske Øer. Denne prestigefyldte pris, givet af organisationen Futurismo, har værdsat og fremhævet miljøpolitikken, der føres på øen, og prisen blev overrakt ved den X National Forum for Tourism Entrepreneurs and Professionals i Spanien, Futurismo 2023, i slutningen af april.

El Hierro blev valgt idet øen positionere sig som en af de mest bæredygtige destinationer i verden, set ud fra et turisme- og energiperspektiv. “Effektiv forvaltning af ren energi på øen El Hierro har haft en bred national og international indflydelse”, står der angivet i den tidligere rapport, der støtter tildelingen af denne pris.

Rapporten fremhæver milepælen med at kunne forsyne El Hierros elektriske system med 100 % ren energi i 24 sammenhængende dage i sommeren 2019. Øen udarbejdede sin første bære dygtigheds plan i 1997. I 2000 blev den erklæret et biosfærereservat. I september 2014 blev el Hierro den første nationale geopark på De Kanariske Øer.

Siden da har verden set, hvordan den lille atlantiske ø med næsten 10.000 indbyggere kan gå i front som et godt eksempel inden for bæredygtighed og bevise, at vedvarende energi er en levedygtig energiløsning for millioner af mennesker, der lever i isolerede områder rundt om i verden.

El Hierro er den næstmindste af de kaneriske øer. Hovedstaden er Valverde, og Malpaso, i 1501 meters højde, er øens højeste punkt. Øen er udpeget til biosfærereservat af UNESCO. El Hierro har sit eget ø-råd.

Share