Kort fakta om Brno i Tjekkiet

Kort fakta om Brno i Tjekkiet

Du kender nok Tjekkiets hovedstad, Prag. Men kender du landets næststørste by, Brno?

Brno finder du i den sydøstlige del af Tjekkiet. Der bor omkring 400.000 mennesker i Brno, der er hovedbyen i regionen Mähren. Byen blev grundlagt i 1243, og ligger hvor floderne Svitava og Svratka løber sammen.

Når du er i Brno skal primært blot nyde at gå rundt i den smukke by, hvor der blandt andet er mange virkelig interessante statuer. Du skal se byens rådhus, der er lavet i gotisk stil, og er byens ældste bygning. Du skal ligge vejen forbi Petrov katedralen, som er imponerede og svær at undgå, da den kan ses fra det meste af byen. Spilberk slottet skal du også se. Slotttet er fra det 13. århundrede, og er et sted med mange kulturbegivenheder samt byens museum.

Du kan også bruge lidt tid op Moravian Gallery, der er det næststørste galleri i Tjekkiet. Du kan ligge vejen forbi grøntsags markedet, der også er udgangspunktet for en række kulturbegivenheder og ligger ved byen teater. Og så er det en fantastisk oplevelse at udforske Brnos undergrund ved turer i labyrentlignende gange under byen. Sidstnævnte må du ikke snyde dig selv for.

Lidt uden for centrum af Brno kan du med fordel besøge den zoologiske have, det spændende observatorie og planetarium samt byens Sience Centre.

Læs meget mere på Gotobrno.cz.

Share