Hvad er Verdens syv vidundere?

Hvad er Verdens syv vidundere?

Verdens oprindeligt syv vidundere fra Oldtiden blev oprindeligt beskrevet i det anden århundrede før vores tidsregning. De var alle placeret omkring Middelhavet. De syv vidundere var Zeusstatuen i Olympia, Artemistemplet i Efesos, Mausoleet i Halikarnassos, Kolossen på Rhodos,
Fyrtårnet på Faros ved Alexandria, Den store pyramide i Giza (Kheopspyramiden) og Babylons hængende haver.

Det er kun Kheopspyramiden, der kan ses i nogenlunde oprindelig form i dag. De eksisterer dog også rester af Artemistemplet ved byen Selcuk i Tyrkiet. Zeusstatuten blev ødelagt i en brand i 462, Mausoleet blev ødelagt i et jordskælv i 1400-tallet, Kolossen på Rhodos stod blot i 56 år, og faldt under et jordskælv, Fyrtårnet faldt ved et jordskælv i 1375, mens eksistensen af De hængende haver aldrig er blev entydigt bevist. 

I 2007 blev verdens syv nye vidundere afsløret efter en afstemning, hvor mere end 100 millioner stemmer blev afgivet online. De syv er Taj Mahal i Agre i Indien, Chicken Itza på Yucatan i Mexico, Christo Redenfor i Rio de Janeiro i Brasilien, Colloseeum i Rom, Italien, Den Kinesiske Mur, Mcchu Picchu i Peru og Petra i Jordan. 

Share