Rejsetrend for 2023: Kalabaka i Grækenland

Rejsetrend for 2023: Kalabaka i Grækenland

Det er nu 2023. Et nyt friskt rejseår. Det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større. 

Undersøgelser og rejsetallene viser tydeligt, at rejselysten for alvor er tilbage blandt danskerne. På baggrund af Booking.coms seneste store undersøgelse om rejsetrends for 2023, kan rejseplatformen præsentere en række destinationer for 2023, der spås blive de mest populære bland de rejsende på globalt plan. Dem bringer vi løbende information her på VilGerneLeve.dk. I dag kan du læse om Kalabaka i Grækenland.

KalabakaGrækenland
Den græske by Kalabaka har en fantastisk smuk beliggenhed i Thessaliens dal i nærheden af Meteora, et imponerende bjergområde der er hjemsted for flere østlige ortodokse klostre. Meteoras højeste klipper rager 400 meter op over terrænet, og området er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Klostrene blev bygget af munke der søgte et smukt og øde sted, og dateres tilbage til det 13. århundrede. Når man i dag betragter klostrene, ser det ud som om de svæver i luften med smaragdgrønne bjerge i baggrunden. De 53% af de danske rejsende der gerne vil rejse til et sted hvor de kan få en markant anderledes kulturel oplevelse, kan få deres ønske opfyldt på dette mystiske rejsemål med overjordiske indtryk der kan udforskes til fods. Rejsende kan også tage skridtet videre med en solnedgangstur til Meteora hvor de kan opleve de tusind år gamle eremithuler, Badovas, beundre de flotte freskoer i klostrene og afslutningsvis betragte en utrolig smuk solnedgang over dalen. Foodies kan også få stillet deres behov i byen. Hver fredag er der et livligt marked, og lokale restauranter serverer hjertevarmende kødboller, musaka og veltilberedte gryderetter. Byens naturhistoriske museum arrangerer endda spændende ture med trøffeljagt efterfulgt af en lækker frisklavet pastaret med trøfler – en perfekt aktivitet for de 41% af de rejsende der gerne vil spise lokale delikatesser på deres rejser*.

Her skal du bo: Med en ideel beliggenhed mellem Meteora og byens centrum har Hotel Doupiani House en virkelig smuk udsigt til de imponerende bjergformationer, og kun en kort gåtur fra hotellet ligger svampemuseet som bestemt er et besøg værd. Hotellet er indrettet i antik stil og har fået Booking.coms mærkat “Bæredygtigt overnatningssted” for sin indsats med at tilbyde bæredygtige oplevelser såsom aktiviteter der er arrangeret af lokale guider, og økologisk mad lavet af lokale råvarer. Gæsterne kan nyde en lækker morgenmad med frisk frugt dyrket i hotellets egen have og slutte en begivenhedsrig dag af med en drink og en naturskøn udsigt på en af balkonerne.

Share