Smuk arkitektur du skal opleve på De Kanariske Øer

Smuk arkitektur du skal opleve på De Kanariske Øer

Arkitekturen på De Kanariske Øer afspejler en rig historisk arv samt lokale traditioner og kultur. Med sine smukke kirker, imponerende renæssancepaladser og nyskabende ikoniske bygninger tiltrækker øgruppen besøgende, der er interesserede i arkitektur og smukke bylandskaber.

De Kanariske Øer tiltrækker hvert år tusindvis af danskere, der længes efter en afslappende sol- og badeferie. Men trænger man til en pause fra solstolen, bør man ikke gå glip af at opleve nogle af øgruppens mange imponerende bygningsværker. Øgruppens arkitektur er rig og varieret, med alt fra velbevarede gamle bygninger fra så tidligt som 1400-tallet til nyere vartegn som operahuset Auditorio de Tenerife Adán Martín.

Historiske varetegn
I det 15. og 16. århundrede blev De Kanariske Øer koloniseret og integreret i det kastilianske monarki, hvilket man kan spore i øgruppens kultur og arkitektur. Monumenterne Casa del Corregidor i La Laguna og Casa Regental på Plaza de Santa Ana i Las Palmas, som begge er dekoreret i den udsmykkede platereske og gotiske stil, afspejler datidens politiske strukturer og sociale hierarkier. Tre eksempler på kirkens stærke indflydelse fra denne tid er katedralen Santa Ana i Las Palmas de Gran Canaria samt kirkerne Nuestra Señora de la Concepción i La Laguna og La Concepción i Santa Cruz de Tenerife.

Rundt omkring på De Kanariske Øer findes flere historiske bygninger som vidnesbyrd om øgruppens tidligere militære strategiske betydning. Torre del Conde i San Sebastián de La Gomera, en gotisk fæstning fra midten af det 15. århundrede, og Castillo de La Luz i Las Palmas de Gran Canaria med sin karakteristiske femkantede form, blev begge oprindeligt anvendt til forsvarsformål og er i dag fremtrædende historiske vartegn.

Modernisme og fremtid
De Kanariske Øers nutidige arkitektur er præget af en voksende middelklasse og blomstrende turisme. I det 21. århundrede har fremtrædende arkitekter som Óscar Tusquets og Santiago Calatrava beriget øerne med nye vartegn, såsom det farverige Alfredo Kraus-auditorium og det spektakulære operahus Auditorio de Tenerife Adán Martín. Turismens indflydelse på øernes arkitektur var mest markant i 1960’erne og 70’erne. I denne periode kom kunstneren César Manrique frem med sine berømte værker som udsigtspunktet El Mirador del Río og grotten samt koncertsalen Los Jameos del Agua, begge på Lanzarote, samt fritidskomplekset Martiánez på Tenerife. César Manriques værker er stadig blandt nogle af Kanarieøernes mest berømte turistattraktioner.

Share