Smut forbi Arena Kombëtare i Tirana

Smut forbi Arena Kombëtare i Tirana

Har du lidt ekstra tid ved et besøg i Tirana, Albaniens hovedstad, så er det en god ide at bruge en time eller to på at besøge det nationale fodboldstadion Arena Kombëtare. Stadionen, der officielt hedder Air Albania Stadion er meget centralt placeret i Tirana, og er bygget sammen med et imponerende Merriot hotel. Det hele fremstår meget moderne og lækkert designet. Som mange andre steder i Tirana, findes også casino på stedet.

I bunden af stadionet findes en lang række eksklusive butikker, og også både cafeér og restauranter, som med fordel kan besøges.

På det nuværende fodboldstadion er der plads til 22,500 tilskuere. Det nybygget stadion er bygget samme sted som det tidligere nationalstadion lå, og blev åbnet den 17. november 2019 med en kvalifikationskamp til EM 2020, som Albanien i øvrigt tabte 0-2 til Frankrig.

Det er det albanske fodboldforbund og den albanske stat, der ejer Arena Kombëtare. Men også de lokale klubber Dinamo Tirana and Partizani. spiller der hjemmekampe på stadionet.

I maj 2022 dannede stadionet rammen om finalen i European Conference League opgøret mellem italienske AS Roma og hollandske Feyenoord. Italienerne sejrede 1-0 foran 19.597 tilskuere. Det var første gang en internationale fodboldturnering havde finale i Albanien.

Share