Når du er i Albanien skal du nyde Korça øl

Når du er i Albanien skal du nyde Korça øl

Det er altid en god ide at drikke lokal øl, når du kommer frem til nye rejsemål. Er du i Albanien, skal du smage på Korça, der er Albaniens ældste øl.

Korça blev brygget første gang i 1928 og stammer fra byen af samme navn. Grundlæggerne var af italiensk afstamning, som så meget andet er i Albanien. Under kommunismen blev bryggeriet overtaget af den albanske stat, men da markedet igen blev liberaliseret midi i 1990’erne, blev fabrikken overtaget af forretningsmanden Irfan Hysenbelliu, der investerede et stort beløb i udviklingen af fabrikken. Siden har udvikling gået stærkt for bryggeriet.

Korça finde både som almindelig pilsner, blonde ale, dark ale og en Euro dark lager. Øllene finde både på flaske, dåse på som fadøl. Og du kan købe Korça stort set alle steder i Albanien. Der er tale om en forholdsvis let øl at drikke, hvilket passer godt til det varme klima.

Og byen Korça er den ottende største i Albanien. Der bor omkring 75.000 mennesker i byen, der findes i den sydøstlige del af Albanien. Det er muligt at besøge det berømte bryggeri og få en ide om den lange historie, som ligger bag den nuværende moderne produktion.

Share