Sted at besøge i Aarhus: Madam på Pustervig Torv

Sted at besøge i Aarhus: Madam på Pustervig Torv

Danmarks næststørste by har rigtig mange spændende steder, hvor det er værd at bruge lidt tid og sætte sig ind i historien bag. Et af disse steder finder du på pladsen Pustervig i Latinerkvarteret. Pladsen ligger mellem Badstuegade og Volden umiddelbart bag Borgporten. Her står bronzestatuen Madam lavet af kunstneren Christian Lemmerz.

Christian Lemmerz er en tysk kunstner født i 1959 i Karlsruhe. Han er uddannet i Italien og er nok mest kendt for en udstilling med rådne svinekroppe på Esbjerg Kunstmuseum i 1994.

Madam, der blev indviet i 2000, er en udgave af Lemmerzs tidligere værk Adam-Kadmon, som er inspireret af Praxiteles’ statue i Olympia af Hermes med den lille Dionysos.

Figuren i Aarhus, der i øvrigt er 2,4 meter høj, har dog damesko på den venstre fod og fået ændret sit køn. Figurens armstump ender i et åbent sår; og Dionysos har anderledes ansigtstræk og har et lille sår i siden af brystkassen.

Madam kan tolkes som en kommentar til en kønsdebat, der aldrig har været mere aktuel end netop nu. Det kan du vælge at bruge lidt tid på eller du kan også vælge at nyde en drink på de fortovs caféer, der omgiver den smukke statue.

Latinerkvarteret er det ældst bevarede kvarter i Aarhus. Det opstod i slutningen af 1400-tallet. Her kan du finde caféer, butikker med designertøj og brugskunst i små hyggelige butikker og også masser af kunstgallerier. Et oplagt stedt at gå på opdagelse.

Share