500 strande på De Kanariske Øer

500 strande på De Kanariske Øer

De Kanariske Øer består af otte øer, der samlet har en kystlinje på 1500 kilometer med smukke bugter, vige og sandstrande. Med ca. 500 strande at vælge imellem skulle der være rig mulighed for at alle kan finde deres personlige favorit.

Nogle af øgruppens mest berømte strande er Playa de Maspalomas på Gran Canaria, der er kendt for sine gyldne sanddyner, Playa de Papagayo på Lanzarote, der er berømt for sit krystalklare vand, og Playa de Puerto Naos på La Palma, som man let genkender på det sorte vulkanske sand. Men rundt om øgruppen findes der andre fantastiske strande, der venter på at blive opdaget. I nedenstående beskriver vi på VilGerneLeve.dk en række af disse.

Playa Risco del Paso på Fuerteventura
Playa Risco del Paso ligger på Fuerteventuras sydkyst ved Jandía. Stranden er kendt for sit hvide sand og krystalklare vand. Det blæser ofte i dette område, især om sommeren, hvilket gør det til et perfekt sted for vandsport som windsurfing og kitesurfing.

Las Conchas på La Graciosa
Las Conchas ligger på La Graciosa, som er den mindste af øerne. Fra landsbyen Caleta del Sebo kan man nemt komme dertil på cykel eller til fods. Stranden er bl.a. kendt for sit gyldne sand og turkisblå hav.

Playa de Abama på Teneriffa
Playa de Abama ligger i Guía de Isora på det sydlige Tenerife og er en hyggelig og afsidesliggende strand, hvor man kan slappe af og nyde storslåede solnedgange. Fra stranden har man også udsigt over naboøen La Gomera.

Playa Honda på Lanzarote
Playa Honda på Lanzarote ligger mellem Puerto del Carmen og Arrecife på øens vestkyst. Langs stranden går en strandpromenade med restauranter, caféer, barer og butikker, hvor besøgende kan nyde lokale retter eller slappe af med en forfriskende drink, mens de beundrer havudsigten.

Cala de Timijiraque på El Hierro
Kun få meter fra Puerto de la Estaca kan naturelskere nyde denne praktisk talt uberørte strand, der er kendetegnet ved sit sorte sand. Om vinteren er stranden et yndet sted for surfere, og om sommeren tiltrækker den mange badegæster.

Echentive på La Palma
Stranden Echentive på det sydlige La Palma skiller sig ud med sit sorte sand og er ca. 275 meter lang. Ved stranden findes også spektakulære naturlige pools, hvor afslappede svømmeture venter.

Playa de Vueltas på La Gomera
Denne strand ligger i en bugt og er omgivet af klipper, der beskytter den mod vind. Vandet er derfor roligt og perfekt til afslappende svømning og snorkelture. Sandet er sort, hvilket er typisk for vulkanøer, og der er også en strandpromenade med caféer og restauranter.

Share