Sted at besøge i København: Nørrebros hjerte

Sted at besøge i København: Nørrebros hjerte

Man skal ikke mange år tilbage for at Københavns Nørrebro var et sted, hvor kriminaliteten og bandekrige var en stor del af dagligdagen. Det har forandret sig. Ikke at alt kriminalitet er ude af bydel, men der er virkelig sket store fremskrift. En af symbolerne på denne forandring er kunstneren Bjørn Nørgaards ‘Nørrehjerte Hjerte’. En skulptur placeret ved Den Røde Plads tæt ved Nørrebro Station på Nørrebrogade.

Hjertet på toppen af skulpturen, der er opført i 2010, er formet af rigtige skydevåben, der stammer fra en frit lejde-aktion som politiet lavede i 2009. Altså for at få en række skydevåben væk fra gaderne i Nørrebro kunne disse aflevere til politiet uden at der blev stillet spørgsmål eller rejst straffesager.

“Vil vil leve stammen”, står der på ti sprog på siderne af skulpturen, der er et manifest mod vold i det fælles rum i Københavns Nørrebro.

Initiativ til skulpturen blev taget af foreningen ‘Vi vil bor her allesammen – alle samme!’ Det er i høj grad værd at ligge vejen forbi ‘Nørrebros Hjerte!

Share