Udforsk vingårdene på De Kanariske Øer

Udforsk vingårdene på De Kanariske Øer

Vin har længe været en del af kulturen på De Kanariske Øer, helt tilbage fra de første europæiske bosættere. Øernes varierede mikroklimaer og markante højdeforskelle bidrager til en bred vifte af vine, præget af unikke smage og egenskaber. Fra august til oktober byder vingårdene på guidede ture og oplevelser, hvilket gør dem til et perfekt stop på en solrig, udvidet ferie, hvor man kan nyde både det smukke landskab og de delikate vine.

Besøg på øernes vingårde giver et autentisk indblik i produktionen af lokale vine, herunder flere unikke og indfødte sorter. I nedenstående præsenterer vi en række af disse vingårde.

El Níspero på La Palma
Eufrosina Pérez driver vingården El Níspero på øen La Palma, der er et velkendt navn på De Kanariske Øer og kendt for at producere en af de bedste kanariske hvidvine lavet på albillo-druen. Vinene fra La Palma modnes på egetræsfade og stammer fra vinstokke dyrket på vulkansk jord. Disse karakteristika, sammen med druesorten, giver vinen dens karakteristiske smag.

Bodega Soterana på El Hierro
De Kanariske Øers mindste ø, El Hierro, har en lille, men højkvalitets vinproduktion. En af de små vingårde på øen er den familieejede Bodega Soterana, som producerer vine på druesorterne Verijadiego Blanco, Bremajuelo, Uvalillo og Listán Blanco. El Hierros sydvestlige beliggenhed bidrager til friske og mineralrige vine med stor karakter og kompleksitet. Bodega Soterana, beliggende i kommunen La Frontera, byder velkommen til blandt andet guidede ture på vingården samt vinsmagninger.

Bodega Vulcano på Lanzarote
For at beskytte vinstokkene mod hårde havsvinde, anvender lokale vinbønder på Lanzarote forskellige metoder. Vingården Bodega Vulcano planter for eksempel vinrankerne bag en beskyttende mur af vulkansk sten. Bodega Vulcano er beliggende i Tías og er absolut et besøg værd; her kan man nyde de smukke omgivelser og købe deres vin i den tilhørende gårdbutik.

Tagalguén på La Palma
Victoria Torres driver vingården Tagalguén på La Palma. Hun fremstiller alle sine vine med spontan gæring og uden temperaturkontrol. Vingården følger økologiske principper med en biodynamisk filosofi, hvor kun plantebaserede præparater anvendes. Meget af arbejdet ude på vinmarkerne udføres stadig i hånden. Hendes største vingård ligger i Fuencaliente, og vinene herfra er efterspurgte ikke kun i Spanien, men også på det internationale marked, som i Japan.

Bodega Comarcal Valle de Güímar på Tenerife
Tenerife er den største ø og har også den største vinproduktion. En af vingårdene, der er værd at besøge på øen, er Bodega Comarcal Valle de Güímar, som producerer vinen Brumas de Ayosa Malvasía Aromática. Denne vin vandt også titlen som De Kanariske Øers bedste vin i 2023 ved Official Agrocanarias Contest. Denne konkurrence arrangeres årligt af Islands Institute for Food Quality (ICCA), og udover denne sejr blev yderligere seks vine fra Bodega Comarcal Valle de Güímar også præmieret.

Share