Svenske Karlstad byder på lokalristet kaffe, musical og små priser

Svenske Karlstad byder på lokalristet kaffe, musical og små priser

I Sverige kan man lige nu komme langt for pengene, og det gør mulighederne til mange. Man kan for eksempel besøge den svenske by Karlstad i Midtsverige, som blandt svenskerne er kendt som byen, hvor solen altid skinner. Her venter lokalristet kaffe til den svenske ’fika’ og musicalopsætning af den populære bog ’Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt’.

Den lave svenske kronekurs appellerer til danskerne, og mange vælger at tage turen over Kattegat eller Øresund for at få mere for pengene i Sverige. Flere danskere kigger mod de mest nærliggende byer som Malmø, Helsingborg og Gøteborg, men lidt længere nordpå i det naturrige Värmland ligger Karlstad – en perle af en by, og skal man tro det svenske mundheld, skinner solen altid i Karlstad. Byen ligger placeret ved den nordlige ende af Sveriges største sø, Vänern, hvor Klarälven har sit udløb i søen.

”Med den lave kronekurs mærker vi tydeligt et skift i forbrugsvanerne fra vores gæster. Når de danskere, der besøger vores region på for eksempel en weekendtur i Karlstad, lige pludselig kan få næsten det dobbelte for pengene, åbner det nye muligheder. Nogle gør brug af flere af byens kulturelle tilbud, andre spiser en ekstra gang på restaurant eller handler det ekstra i vores butikker. Det hele gavner regionen og bidrager til, at vi kan forsætte med at udvikle tilbuddene i Värmland, ” siger Mia Landin, administrerende direktør for Visit Värmland.

En tur til Karlstad kan byde på såvel storslået natur som et indblik i regionens kultur. Her kan man opleve alt fra Klarälven og Sveriges største sø, Vänern, til det lokale kafferisteri, musicaler og charmerende hoteller. 

Fire tips til hvad man kan opleve, hvor man skal spise og bo, og hvad man ikke må gå glip af

NYHED: Oplev den populære bog ’Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt’ som musical
Den svenske forfatter Jonas Jonasson blev for alvor kendt i Danmark, da han slog igennem med den sjove og humoristiske fortælling om Allan Karlsson, der forsvinder fra sin egen fødselsdag på plejehjemmet i bogen ’Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt’. Nu kan den folkekære og sjove fortælling for første gang opleves som musical med verdenspremiere den 28. september på den store scene i Wermland Operaen i Karlstad. 
Læs mere her: https://www.wermlandopera.com/evenemang/hundraaringen-som-klev-ut-genom-fonstret-och-forsvann/

Spise: Middag på museet
Värmlands Museum har åbent hver dag hele året, og her kan man lære mere om Värmlands kultur og historie. Samtidig kan man også opleve internationale værker, se museets fotografiske udstillinger og deltage i kreative workshops. Efter at have suget kunstneriske indtryk til sig kan man afslutte besøget på museet i restauranten Matbruket, der serverer svensk moderne mad med et twist af Värmland. Maden er nemlig tilberedt af råvarer i sæson, og restauranten har flere lokale leverandører fra Värmland.

Læs mere her: https://varmlandsmuseum.se/en/ 

Bo: Vågn op med udsigt til Klarälven
Vil man bo centralt i Karlstad, kan man overnatte på det charmerende Elite Stadshotellet. Hotellet ligger langs Klarälven, som man kan skue ud over fra hotellet. Udover hotellets 183 moderne værelser byder hotellet også på en spa, hvor man kan koble helt af i den indendørs pool, med et dampbad, i saunaens varme eller med en af de afslappende spabehandlinger. Man kan også besøge hotellets roof top-bar, hvor man kan nyde en drink eller en middag med udsigt over byen.
Læs mere her: https://elite.se/en/hotels/karlstad/stadshotellet/#about 

Gå ikke glip af: Svenskernes pendant til hygge – ’fika’
Danmark er kendt for sin hygge, og selvom ordet ikke findes i det svenske sprog, så har svenskerne deres helt egen pendant til konceptet. Nemlig ’fika’. Begrebet kan ligesom den danske hygge dække over mange ting, men som udgangspunkt er kaffe og kage inkluderet. I Karlstad kan man nyde lokal ristet kaffe fra Värmlands helt eget kafferisteri Löfbergs. Kafferisteriet er mere end 100 år gammelt og ligger centralt på Indre Hamn i Karlstad. Hos Löfbergs kan man nyde en traditionel svensk fika i risteriets café, tage på kaffesmagning eller få en guidet tur i risteriet, hvor man kan lære meget mere om kaffen.
Læs mere her: https://www.lofbergs.se/lofbergs-rosteri-och-kaffebar/karlstad/ 

Share