Tag på en rejse gennem De Kanariske Øers historie, legender og folkesagn

Tag på en rejse gennem De Kanariske Øers historie, legender og folkesagn

De Kanariske Øer byder ikke kun på smukke strande og klart vand. Øerne byder også på en rig kulturhistorie, masser af mysterier og legender fra tidernes gang. På en ferie til øgruppen kan besøgende udforske øernes legender og folkesagn gennem de mange museer, historiske bygninger og i den smukke natur.

Lanzarotes berømte legender: Aloe og Vera
Lanzarotes mest berømte legende handler om de to elskende Aloe og Vera. Historien om de to legender stammer tilbage fra starten af 1700-tallet, hvor flere vulkanudbrud begravede en fjerdedel af øen og formede det landskab, som i dag går under navnet Timanfaya Nationalpark. Samme dag som vulkanudbruddene skete, siges det, at et bryllup fandt sted. Bruden, Vera, blev ramt af lavasten og døde, og selvom hendes forlovede, Aloe, desperat forsøgte at redde hende, forsvandt han til sidst også ned i vulkanens krater. I dag er Timanfaya Nationalpark blandt andet kendt for de mange Aloe Vera-planter, der vokser i området.

De historiske bygningers fortællinger
De Kanariske Øers beliggenhed har gennem tiderne gjort øgruppen vigtig fra et militært strategisk perspektiv. Det betyder, at man på øerne kan opleve mange militære bygningsværker, som er godt bevarede og stadig kan besøges i dag. På La Gomera ligger øgruppens eneste tilbageværende middelalderborg, Torre del Conde, som stod færdig i 1450. På Gran Canaria kan man besøge Castillo de La Luz, som er en fæstning fra 1400-tallet, der i dag fungerer som museum. Tenerife byder på kontrastfyld arkitektur. Her kan man nemlig opleve det moderne operahus, Auditorio de Tenerife, side om side med den gamle stenfæstning, San Juan Bautista, som er bygget i 1644 af basaltisk sten og i dag er Tenerifes bedst bevarede militære bygning. 

De døde sjæles lys: La Luz de Mafasca
Folkesagnet om det mystiske lys Mafasca stammer fra Fuerteventura. Ifølge sagnet stammer lyset fra et lille trækors, som blev afbrændt. Trækorset var et traditionelt kors, der blev brugt til at markere at her var nogen gået bort. Det blev fundet af nogle hyrder, der ledte efter brænde. Sultne og ubekymrede brugte hyrderne korset til at tænde bål, og pludselige opstod et mærkeligt lys fra asken, som bevægede sig som om det havde sit eget liv. Hyrderne flygtede skræmt derfra med en overbevisning om, at det var den afdødes sjæl, som de havde set. Siden da er lignende lysfænomener blevet set på Fuerteventura og på øgruppens andre øer, når nætterne er stille og mørke.

Share