Anderledes madmarked: Ivrea Carnival i Italien

Anderledes madmarked: Ivrea Carnival i Italien

Ifølge data fra Booking.com søger størstedelen (80%) af de danske rejsende autentiske oplevelser, der afspejler den lokale kultur, når de rejser. Med dette i tankerne og for at inspirere rejsende, der godt kunne tænke sig nogle mere usædvanlige oplevelser har Booking.com fundet frem til en række anderledes madmarkeder, der er værd at besøge, og som vi præsenterer her på VilGerneLeve.dk. I dag Ivrea Carnival i italienske Ivrea.

Ivrea Carnival i Ivrea, Italien  
I den norditalienske by Ivrea er der et årligt karneval, der typisk finder sted i februar ved navn Carnival of Ivrea, også kendt som Appelsin-slaget. I løbet af den tre dage lange festival finder Italiens største madkamp sted, hvor byens borgere er opdelt i ni hold, der kæmper mod hinanden ved brug af appelsiner.  

Det siges, at festivalens oprindelse går tilbage til middelalderen, hvor byen ifølge legenden var under en tyrans styre, som folket i Ivrea gjorde oprør imod. Det årlige Appelsin-slag er lokalbefolkningens måde at mindes og fejre byens befrielse, da appelsinerne repræsenterer de sten og våben, der engang blev brugt til at bekæmpe tyrannens styre. 

Share