Saalbach Hinterglemm varmer op til verdensmesterskaberne i skiløb

Saalbach Hinterglemm varmer op til verdensmesterskaberne i skiløb

Skientusiaster i den østrigske region SalzburgerLand kan se frem til unikke minder på ski, når de i år kan komme helt tæt på World Cup-finalen, der afholdes i Saalbach Hinterglemm i Østrig. Finalen udspiller sig til marts på bjerget Zwölferkogel, hvor skianlæggets andre pister kommer til at være åbne for almindelige skiløbere og dermed giver mulighed for at se med som tilskuer, både med og uden ski på fødderne. 11 måneder efter World Cup-finalen er afgjort, sætter de samme pister i Saalbach Hinterglemm rammerne for VM i alpint skiløb 2025. 

Skal man på skiferie i SalzburgerLand i Østrig, venter mere end bare gode skiforhold og mange timer på pisterne. Det er nemlig her, at det også vil være muligt at opleve skiløb i verdensklasse, når Saalbach Hinterglemm i år for 17. gang er værter for Audi FIS Ski World Cup-finalen. Finalen, der bliver afholdt fra den 16. til den 24. marts 2024 på bjerget Zwölferkogel, kan ses og opleves fra skianlæggets resterende pister, der vil være åbne for almindelige skiløbere, så man som tilskuer på ski kan komme helt tæt på løbet.

For verdens bedste skiløbere handler World Cup-finalen ikke blot om at konkurrere om sæsonens sidste point. Det er også den oplagte opvarmning til verdensmesterskaberne i skiløb, som finder sted i Saalbach Hinterglemm i vinteren 2025. 

”Vi ser meget frem til denne vinters World Cup-finale og det kommende verdensmesterskab i Saalbach Hinterglemm. I SalzburgerLand har vi igennem mange år været værter for mesterskaber i forskellige former for skiløb, og det er en tradition, som vi er stolte af. Vores værtskaber gennem tiden bekræfter os i, at vi både dengang og stadig i dag kan tilbyde vores gæster pister og skiløb i verdensklasse,” udtaler Johanna Krainer, hos Market Management, SalzburgerLand Tourismus.

Et særligt løb i år
Dette års World Cup i skiløb bliver lidt anderledes end tidligere, fortæller Anna Harboe Falkenberg, der er bestyrelsesformand i Danmarks Skiforbund.

“World Cup-finalen i Saalbach er en virkelig særlig oplevelse, langt mere intens og magisk end at se det på tv. Det er her, de samlede sejre bliver afgjort, og det er det sidste løb, der samler alle trådene. Måske er noget afgjort på forhånd, men det her er sidste chance for at flytte rundt på point, så det er virkelig fedt at være en del af. Og selvom det er på en forfærdelig baggrund, fordi de seneste uger har været præget af skader, så er det med til at give dynamik til denne sæson, fordi alle dominante løbere ikke vil være til stede. Det allermest spændende for os bliver om Danmark bliver repræsenteret ved skiløberen, Christian Borgnæs, når vi når til finalen i marts, vi krydser fingre,” siger Anna Harboe Falkenberg, bestyrelsesformand i Danmarks Skiforbund og forklarer, at det der gør løbet ekstra særligt, også er, at man som privatperson kan stå på samme pister, som de professionelle.

”Når de konkurrerer på verdensniveau, bliver pisterne naturligvis præpareret på en måde, som man ikke oplever, når man selv står på dem, da de bliver gjort mere isede for at sikre retfærdige forhold, men selve pisterne og svingene er de samme, så det er helt klart værd at give et skud og tage en tur ned, hvis man føler, man har evnerne til det,” siger hun.

Det kan være en god idé at downloade FIS Ski appen, hvor man kan se startlister, løbstider og placeringer, da det kan være svært at se alle storskærmene, især hvis man står langt fra banen.

Share