Du mærker historiens vingesus med en bådtur til Sazan fra Vlore

Du mærker historiens vingesus med en bådtur til Sazan fra Vlore

Vlore på Albaniens Adriaterhavskyst er et ægte ferie og badeby, som mange kender fra kendte feriedestinationer i Tyrkiet eller SydEuropa. Der er souvenirbutikker og restauranter i en evighed. Men du har som besøgende byen mulighed for at få oplevelse, der giver dig lidt mere.

Via den lokale arrangør af bådturer, trips4fun.al kan du købe dig til en speedbådstur til øen Sazan, hvor du kan mærke historiens vingesus.

Sazan er Albanien største ø, og er ekstremt godt placeret, hvis man tænker krigsstrategi i forhold til Adriaterhavet og Middelhavet generelt. Derfor har øen og rent historisk være meget ombejlet. Der har været skiftende styre på øen fra helt tilbage til Middelalderen.
Sazan var styret af Italien frem til Anden Verdenskrig. En periode hvor den italienske indflydelse på Albanien generelt var rigtig stor. Under krigen overtog tyskerne øen, men efter krigen fik Albanien magten igen på øen.
Det nye kommunistiske styre samarbejdede tæt med Sovjetunionen og under den kolde krig, fra 1950’erne byggede Sovjetunionen en militærbase til primært ubåde på Sazan. En base der fungerede som et vigtigt element i Sovjets og Albaniens Red Army. Der blev bygget 3600 bunkers på øen, og et samfund med butikker, lejligheder, skoler og  biografer blev skabt til soldaterne på Sazan.

Da kommunismen faldt fra hinanden i starten af 1990’erne forlod russerne øen, og rigtigt meget står stadigt som det blev forladt. Altså naturligvis i slidt tilstand. Men du kan se hvor soldaterne boede, hvor deres børn gik i skole, hvor de gik i biografen, det kan besøge de bunkers de arbejde i og meget andet. Der virker bizart og nærmeste som en spøgelsesby

Øen, der består af to bjerge og to dale, er stadig ejet af det albanske forsvar, men det er muligt at besøge den som turist om sommeren. Og tager du med trips4fun.al kan du med god grund kombinere den historiske oplevelse med besøg på øen strande og de imponerende huler, hvor det er muligt at snorke eller blot svømme. 

En helt oplagt aktivitet, når du på besøg i Vlore. Bestil din tur hos trips4fun.al, der har kontor på strandpromenaden i Vlore. Der er tale om en familiedrevet virksomhed, der tager godt imod og dig, og sørger for at tingene fungerer på jeres tur.

Share