Oplev ringformet solformørkelse på Påskeøen

Oplev ringformet solformørkelse på Påskeøen

I samarbejde med Booking.com bringer VilGerneLeve.dk i den kommende tid en historier om de mest spektakulære himmelfænomener, du ikke må gå glip af i 2024, samt de bedste destinationer at besøge for at opleve de sjældne himmelske begivenheder fra vores planet. I dag om ringformet solformørkelse på blandt andet Påskeøen.

Ringformet solformørkelse (2. oktober) – Hanga RoaPåskeøenChile
Astronomi-entusiaster kan glæde sig til en helt særlig oplevelse i år, nemlig en ringformet solformørkelse, der krydser fjerne dele af Argentina, Chile og Påskeøen. Dette fænomen, hvor månen passerer mellem Jorden og Solen, vil vare ca. 7 minutter og vil skabe en slags ramme af flammer fra Solen. Rejsende, der er på udkig efter en rejse for livet, kan passende besøge Påskeøen, en afsidesliggende ø i det sydlige Stillehav ud fra Chiles kyst. Her er hundredvis af gamle stenstatuer, som kan være med til at danne en mytisk baggrund for solformørkelsen. Da øens landmasser blokerer for den fremherskende vind, er der på dette rejsemål gode chancer for en klar himmel. Man kan overvære fænomenet fra stranden eller tage til den ceremonielle landsby Orongo, et hædret sted på kanten af et spektakulært vulkankrater. Påskeøen er også kendt som “Rapa Nui” på polynesisk, og hovedbyen, Hanga Roa, er fyldt med historie, kultur og natur. Dyk ned i arkæologiske mysterier på en arkæologisk tur på Påskeøen til Ahu Akivi, Ahu Tahai og Puna Pauâ-stenbruddet for at lære mere om moai-statuerne, der har fanget verdens fantasi i århundreder.

Her skal du bo: I Hanga Roa, på en træklædt vej, ligger Hare Nua Hotel Boutique kun en kort gåtur fra Pea-stranden og det arkæologiske område Ahu Tahai, som begge er gode steder at se solformørkelsen. Dette afslappende overnatningssted er dækket med smukke grønne træer og planter og har et wellnesscenter og spa samt et udendørs boblebad i træ og en pool. Indenfor er værelserne varmt indrettet med farverige polynesiske kunstværker. Nyd livet på Påskeøen fra dette hotel, som er et rigtig godt udgangspunkt for at udforske området. Der er desuden mulighed for at vandre, ride på heste, windsurfe og snorkle.

Vidste ud i øvrigt at navnet på øen skyldes, at den blev genopdaget af den hollandske opdagelsesrejsende Jacob Roggeveen, påskedag i 1722.

Share