Ny snowpark i Hemsedal

Ny snowpark i Hemsedal

Norske Hemsedal er blandt danskeren absolutte favoritter, når det handler om skiferie. Destinationen byder på varierede udbud af alpint skiløb, den længste sæson og en af Nordeuropas højest placerede lifte på 1450 meter, har Hemsedal noget for enhver skiløber.

Til den kommende sæson byder den norske destination på en række nyheder. En af de største skinyheder i Hemsedal er den nye Ski Star Snow Park. Den røde park flyttes til området under Tindenheisen. Den blå og den røde park får fælles start og et klart afmærket parkområde.

Parken er udviklet i samarbejde med F-Tech, en østrigsk virksomhed, der er førende inden for udvikling og design af snowparker. Udviklingen af parken involverer også digitalisering og 3D-modellering i forbindelse med opførelse og vedligeholdelse af parken. Dette bidrager til mere præcise elementer og en bedre finish. To nye, særlige pistemaskiner til snowpark vil gøre arbejdet med at bygge og vedligeholde parkerne lettere og mere energi- og ressourcebesparende. Desuden bliver den røde park oplyst, så den er tilgængelig for nonstop- og aftenkørsel. Der er etableret et nyt snekanonanlæg med fire store viftekanoner og syv snetårne, som skal bidrage til mere effektiv snelægning og tidligere åbning i snowparken.

Men der er andre nyheder hos Hemsedal til den kommende sæson.

Et udvalg af nyheder og forbedringer i SkiStar Hemsedal vinter 2022/2023:

  • Dortheløypa (pist 22) genåbnes. Den brede blå piste er bygget til store carvingsving.
  • Kamelpukkelen (pist 7) er blevet bredere og bedre. 11 nye snetårne giver yderligere 600 meter sneproduktion. Pisten er bred nok til de virkelig store carvingsving, og med forbedringerne opleves pisten som helt ny.
  • Fjellheisen 1 erstattes af en ny lift. Liften får nye master og fundament samt en bedre afstigning.
  • Ny belysning på Lialøypa (pist 21) bidrager til at øge udbuddet af nonstop- og aftenskiløb yderligere.
  • Lyssystemet i den nye snowpark og Lialøypa justeres efter det naturlige lys, hvilket er mere effektivt og strømsparende.
  • Udvidede åbningstider i højsæsonsugerne 51, 52, 7 og 8: mandag til torsdag er lifterne åbne kl. 9-19.
Share