Rejseselskab indgår aftale med regeringen i Kap Verde for at styrke turismen

Rejseselskab indgår aftale med regeringen i Kap Verde for at styrke turismen

TUI, TUI Care Foundation og den kapverdiske regering, har underskrevet et aftaledokument, der skal udvikle Kap Verde socialt og økonomisk som destination. Aftalen indeholder punkter om alt fra vedvarende energi og miljøbeskyttelse til lokalt iværksætteri og uddannelse.

Fremover vil TUI og regeringen i Kap Verde intensivere samarbejdet om en bred vifte af bæredygtighedsemner. Det står klart, efter at Kap Verdes turisme- og transportminister, TUI’s CEO og TUI Care Foundations bestyrelsesformand efter et to dage langt arbejdsmøde på øen Sal har sat hver deres underskrift på et stykke papir, som indeholder 18 fokuspunkter.

Det overordnede mål er at udvikle en mere diversificeret og bæredygtig turismesektor i Kap Verde, som skal styrke lokale fællesskaber økonomisk og socialt. I løbet af de sidste to årtier er turisme blevet den vigtigste drivkraft for Kap Verdes økonomi, og TUI har i lang tid været en tæt partner med Kap Verde i den udvikling. TUI opererer otte hoteller og årligt 10.000 sengepladser på øerne Sal og Boa Vista, og er med 2.000 årlige flyvninger til den afrikanske østat den langt største flyoperatør i Kap Verde. Hver vintersæson anløber TUI’s krydstogtskibe desuden Kap Verdes havne.

Kap Verde er en øgruppe og et selvstændig republik i Atlanterhavet, ca. 500 km fra Afrikas vestkyst. Portugiserne opdagede øerne i det 15. århunderede, og de blev senere brugt som knudepunkt for slavehandel. Kap Verde blev selvstædig i 1974 i forbindelse med nelikerevoulutionen i Portugal. Den største byt Kap Verde er hovedstaden Paria, der ligger på den mest folkerige ø Sko Tiago. Der bor anslået omkring en halv millioner mennesker på Kap Verde.

Share