Rejsetrend for 2023: Budva i Montenegro

Rejsetrend for 2023: Budva i Montenegro

Det er nu 2023. Et nyt friskt rejseår. Det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større. 

Undersøgelser og rejsetallene viser tydeligt, at rejselysten for alvor er tilbage blandt danskerne. På baggrund af Booking.coms seneste store undersøgelse om rejsetrends for 2023, kan rejseplatformen præsentere en række destinationer for 2023, der spås blive de mest populære bland de rejsende på globalt plan. Dem bringer vi løbende information her på VilGerneLeve.dk. I dag kan du læse om Budva i Montenegro.

BudvaMontenegro
For rejsende der søger en solrig strandferie og krystalklart vand, er byen Budva i det vestlige Montenegro et oplagt rejsemål i Europa i 2023. Budva ligger ved Adriaterhavets kyst og er kendt for sin riviera i form af en 35 km lang snoet kystlinje med smukke gyldne sandstrande. Budva er et oplagt rejsemål for de 18% af danske rejsende der har angivet at det de særligt ønsker af en rejse i 2023 er afslapning på en strand*. Her kan de besøgende slappe af på liggestole langs kysten og nyde en enestående udsigt til de smukke bjerge og luksuriøse yachter. De eventyrlystne kan udforske Kotorbugten på en tur til Mamula-øen, Blue Cave og Gospa od Škrpjela. Rejsende har mulighed for at svømme og snorkle ved Blue Cave og kan også få adgang til en undervandstunnel. Budvas middelalderby er omkranset af stenmure bygget af venetianere. Bydelen har brostensbelagte gader med charmerende restauranter hvor besøgende kan nyde frisklavede retter med fisk og skaldyr, bl.a. retter med den lokale favorit, blæksprutten. Om natten bliver Budva vækket til live af de mange barer og klubber hvor verdenskendte dj’s fra tid til anden fyrer op under dansegulvet med techno- og housemusik, og hvor de festglade kan danse til den lyse morgen.

Her skal du bo: Rejsende der ønsker et sted de har helt for sig selv, kan overnatte på Apartments Inspiration der tilbyder studiolejligheder, lejligheder med enkeltsenge og familielejligheder. Lejlighederne har en attraktiv beliggenhed blot en kort gåtur fra den gamle bydel og væk fra støjen fra nattelivet. De har en balkon med en fantastisk udsigt over byen, de omkringliggende bjerge og det funklende hav. Gæsterne kan købe lækre lokale produkter i det nærliggende supermarked og nyde fredfyldte middage på terrassen, fuldendt af en intens solnedgang over Middelhavet.

Share