Sted at besøge på Manhatten: A Firefighters Prayer

Sted at besøge på Manhatten: A Firefighters Prayer

Nogen kalder Manhatten i New York for verdens hovedstad for medier, underholdning, handel og finans. Det kan selvfølgelig diskuteres. Men det er svært at argumentere imod at det er et fascinerende sted. Der bor omkring 1,7 millioner på Manhatten, men derudover er der et utal af spændende steder at besøge på Manhatten som turist.

På 43. Street foran Emigrant Saving Bank på Manhatten i New York bør du ligge vejen forbi mindesmærket for 9/11 A Firefighters Prayer. Et mindesmærke der forestiller en brandmand, som sidder på et knæ og hviler hovedet i sin hånd. 

Statuen blev oprindeligt bestilt af Brandmændene forening i staten Missouri, blev produceret i Italien, og sendt via New York på sin vej til staten i Midtvesten. Statuen ankom til New York den 9. september 2001, men kom aldrig videre.

Kort efter den 11. september 2001, blev den opstillet, på ladet af en bil. foran Milford Plaza Hotel, var det første offentlige mindemærke for 9/11, og blev et sted, hvor pårørende og turister kom for at lægge blomster og tænde lys til ære for dem, der døde ved angrebet.

Siden blev statuen siden gemt væk på et lager indtil den fik sin nuværende plads i september 2011.

2573 personer døde i forbindelse med 9/11 som følge af at to Boeing 767 blev fløjet ind i World Trade tårnene. Heraf 343 af New Yorks brandmænd.

Share