Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Monterey i USA

Rejsemål til et mere bæredygtigt ophold i 2024: Monterey i USA

Booking.coms undersøgelse om bæredygtige rejser anno 2024 viser, at 49% af de danske rejsende bliver inspireret til at leve mere bæredygtigt i deres dagligdag, når de ser bæredygtige tiltag på deres rejser. Som et supplement til den årlige undersøgelse om bæredygtige rejser deler Booking.com en liste med rejsemål verden over, der har et bemærkelsesværdigt antal imponerende overnatningssteder med troværdige tredjepartscertificeringer. Der er et rejsemål for enhver type rejsende, fra hyggelige kystbyer til cykelvenlige storbyer.  

VilGerneLeve.dk bringer information om en række bæredygtige rejsemål. Her om Monterey i USA 

Kystbyen Monterey er kendt for sine typiske californiske landskaber – cypres-træer langs bugterne, dramatiske klipper og hvide sandstrande. Monterey er ofte et populært rejsemål blandt dem, der rejser langs Pacific Coast Highway. Nogle af højdepunkterne er det rige dyreliv og den rige historie, da det er en af Californiens ældste byer. Byen er også blevet et populært sted for miljøvenlig turisme. Mange lokale initiativer er med til at sikre en velafbalanceret og holdbar turismeøkonomi i området – fra bevarelse af dyrelivet gennem fredningsarbejde til at efterleve “fra jord til bord”-princippet på mange af områdets restauranter. I Monterey kan du blandt andet opleve oddere, hvaler og havfugle, der alle nyder at være i deres naturlige miljø. Du kan lære mere om det lokale dyreliv ved at tage en guidet tur på 2 timer langs kyststatens naturlige landskaber på en guidet naturvandring i Point Lobos, kun en kort køretur fra Montereys centrum. 
 
Her skal du bo: Besøgende i Monterey kan opleve det smukke landskab i de kystinspirerede værelser og suiter på Portola Hotel & Spa. Hotellet har en god placering og er ideelt til at udforske Monterey til fods. Old Fisherman’s Wharf ligger en kort gåtur derfra – her kan du nyde frisk fisk og rygende varm fiskesuppe. Derudover har hotellet en certificering fra U.S. Green Building Council LEED® som det har fået som en anerkendelse af de tiltag, de har indført for at tilbyde gæsterne et mere bæredygtigt ophold, eksempelvis ved at bruge LED-belysning overalt på stedet. Restauranterne på hotellet, Club Room, Jacks Monterey og Peter B’s Brewpub, serverer alle lokale, økologiske retter til dem, der trænger til at få stillet sulten efter at have udforsket området. 

Share