Rejsetrend for 2023: Bolzano i Italien

Rejsetrend for 2023: Bolzano i Italien

Det er nu 2023. Et nyt friskt rejseår. Det ser ikke ud til at de seneste globale hændelser har lagt en dæmper på de rejsendes lyst til at finde nye rejsemål. Samtidig bliver udvalget af globale oplevelser og skjulte perler der bare venter på at blive opdaget, kun større. 

Undersøgelser og rejsetallene viser tydeligt, at rejselysten for alvor er tilbage blandt danskerne. På baggrund af Booking.coms seneste store undersøgelse om rejsetrends for 2023, kan rejseplatformen præsentere en række destinationer for 2023, der spås blive de mest populære bland de rejsende på globalt plan. Dem bringer vi løbende information her på VilGerneLeve.dk. I dag kan du læse om Bolzano i Italien.

BolzanoItalien
Bolzano er hovedbyen i Italiens nordligste region, Sydtyrol, og er et alpint rejsemål – ideelt til vandre- og skientusiaster. Byen er omgivet af Dolomitternes enestående sneklædte bjerge, og rejsende til stedet har derfor god mulighed for at udfordre sig selv med en tur op i højderne om sommeren – eller tage en tur til et af de anerkendte skisportssteder om vinteren. Historieinteresserede kan gå på opdagelse i de mange middelalderslotte og den gotiske katedral med sine imponerende spir der står i kontrast til byens pastelfarvede huse. Besøgende kan også få lidt mere moderne kulturinput med et besøg på galleriet Museion der huser en masse fantastiske samtidsmalerier og -skulpturer. Den italienske region er kendt for sine fyldige vine takket være de utallige vinranker der på malerisk vis vokser på pergolaer og espalierer. Rejsende kan lægge vejen forbi den ejendommelige kirke Chiesa di Santa Maria Maddalena, hvor der er en utrolig udsigt over de enestående vinmarker og mulighed for at smage regionens vin. Næsten halvdelen (47%) af de danske rejsende har angivet at de sætter pris på autentiske oplevelser som giver dem mulighed for at føle sig som en lokal,* og madører kan dyrke deres interesser med en gruppetur til det lokale marked med madlavningskursus, hvor de kan udforske det lokale marked og høre om de bedste ingredienser til lokale retter og desuden få mulighed for at besøge værtens hjem og tilberede en italiensk aperitif.

Her skal du bo: Castel Hörtenberg er et istandsat renæssanceslot med udsigt til Dolomitterne. Det ligger i centrum af Bolzano og har majestætiske tårne, originale træpaneler og en vinkælder. På dette historiske overnatningssted kan gæsterne slappe af i den luksuriøse spa med brusere der har led-lys som giver vandstrålerne forskellige farver, og sågar en væg med pink Himalaya-salt der er med til at skabe de ultimative rammer for ren afslapning. Overnatningsstedet har fået Booking.coms mærkat “Bæredygtigt overnatningssted” for sin effektive indsats med at tilbyde et mere bæredygtigt ophold, bl.a. en prioritering af økologisk mad og tilbud til gæsterne om at låne cykler så de kan udforske de nærtliggende bakker og stier langs floden. Overnatningsstedet er ideelt til ophold i Bolzano året rundt med en udendørs pool til afkøling om sommeren og det populære julemarked blot en kort gåtur derfra om vinteren.

Share