Gastronomiske juledelikatesser: Nyd Bacalao i Mexico

Gastronomiske juledelikatesser: Nyd Bacalao i Mexico

For mange handler julen lige så meget om lækker mad som at tilbringe kvalitetstid med venner og familie. En tur til et spændende rejsemål i juletiden være en unik mulighed for at prøve lækre traditionelle delikatesser. Vi bringer derfor nogle forslag til nogle lækkerier fra hele verden du skal prøve på din julerejse.

Bacalao i Mexico CityMexico
Bacalao er det spanske ord for tørret og saltet torsk. I Spanien og Portugal spises det hele året rundt, men i Mexico er det en rigtig juledelikatesse. Retten serveres her som en fiskestuvning med tomater, løg, grønne oliven, chili og hvidløg. Du kan prøve traditionel bacalao på en kulinarisk tur i det historiske centrum rundt til nogle af de bedste madboder, hvor du kan lære mere om den lækre mexicanske gastronomis oprindelse. I Mexicos hovedstad bliver der gjort et stort nummer ud af julen med masser af lys, markeder og julestemning blandt lokalbefolkning og besøgende, særligt omkring Zócalo og byens centrum, hvor der ofte er mulighed for at stå på skøjter.

Her skal du bo: Der vil være julestemning i hele Mexico City, men ingen steder er julehumøret højere end nær det tårnhøje juletræ (árbol de Navidad) på Mexico Citys centrale torv, Plaza de la Constitución. Blot en kort køretur derfra ligger The Red Tree House, et charmerende bed & breakfast der ligger tæt på Chapultepec-slottet. Der serveres lækker morgenmad på overnatningsstedet, og du kan nyde julestemningen og den mexicanske sol på solterrassen. Overnatningsstedet har fået mærkaten Bæredygtigt overnatningssted og investerer en vis procentdel af sin indtjening i lokale projekter eller bæredygtighedsprojekter der spreder julestemning.

Share